Academische Zitting - De toekomst van het sociaal verhuurkantoor in het woonbeleid op 2.10.2019

Het Sociaal Verhuurkantoor Woonweb bestaat tien jaar. Er is met heel wat organisaties, besturen en woonactoren samengewerkt om op die manier het recht op wonen dichterbij te brengen, vooral voor mensen die het moeilijk hebben op de woningmarkt. We namen de tijd om dit even te evalueren tijdens onze academische zitting... moeilijk wel op de dag nadat het Vlaams Regeerakkoord bereikt was. 

Toch hebben we geprobeerd om op deze academische zitting een beeld te vormen over de toekomst van het model van het sociaalverhuurkantoor (SVK) in het woonbeleid.

Onder deze links kan je de presentaties van volgende sprekers terug vinden ;

10 jaar WoonWeb door Sien Winters

10 jaar WoonWeb door Pascal De Decker

Het programma was als volgt;

13u30-14u: Onthaal en koffie/thee

14u-14u15: Verwelkoming Bernard Hubeau, voorzitter SVK Woonweb

14u15-14u45: Cijfers en trends: huurders, verhuurders, woningen, huurprijzen, trends zoals evolutie naar woonmaatschappijen, het betrekken private sector, en andere ontwikkelingen Sien Winters, Steunpunt Wonen

14u45-15u15: Sociaal verhuurkantoor in het kader van (oude en nieuwe) wooninitiatieven Pascal De Decker, Steunpunt Wonen

15u15-15u35: Pauze

15u35-16u45: Debat over (de toekomst van) het sociaal verhuurkantoor in het woonbeleid Moderator: Marc Van de Looverbosch (VRT)° Erna Jeanty (SVK Woonweb)° Joris De Leenheer (Vereniging Vlaamse Steden en Gemeenten)° Gert Eyckmans (Sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning)° Eric Vos (Huurpunt)° Joy Verstichele (Vlaams Huurdersplatform)° Xavier Mertens (Inclusio)° Karel Lootens (Wooncoop Gent, Je huurt van jezelf)

16u45 - 18u00 Receptie

07 oktober 2019 |